Mitä on luonnonsuojelu?

Mitä on luonnonsuojelu?

Luonnonsuojelu on toimintaa, jonka tavoitteena on eliölajien, luontotyyppien, luonnon monimuotoisuuden, luonnonkauneuden ja maisema-arvojen eli nk. luonnon säilyttäminen. Suojelu voi kohdistua eliölajiin, elinympäristöön, luontotyyppiin, luonnonmuistomerkkiin, alueeseen tai koko maailman kattaviin järjestelmiin kuten meret, ilmakehä ja ilmasto. Luonnonsuojelulle rinnakkainen käsite on ympäristönsuojelu.”

Näin toteaa meille Wikipedia. Tämä on kuitenkin niin kovin ympäripyöreää.

Mitä luonnonsuojelu on juuri mulle?

Luonnonsuojelu tarkoittaa itselle sitä, että omalla toiminnallani en huonontaisi ja jopa pyrkisin parantamaan ympäristön eli luonnon ja eläinten hyvinvointia. Ja samalla tämä toki tarkoittaisi myös ihmisten parempaa hyvinvointia. Olen kuitenkin havahtunut siihen, että oma luonnonsuojelu on vain satunnaisia ja yksittäisiä tekoja siellä sun täällä. Tai itse asiassa se on ollut tiedossa jo kauan, mutta kaiken infoähkyn keskellä on kuitenkin ollut vaikeaa ruveta toteuttamaan sitä yksityiskohtaisemmin. Ei ole jotenkin tiennyt, että mistä aloittaisi. Muuta kuin niitä ihan ennalta-arvattavia pieniä juttuja, mutta se ei nyt itselleni enää riitä.

Miten voin itse tehdä luonnonsuojelua?

Yksi tärkein syy siihen, miksi lähdin tätä blogia raapustelemaan on se, että halusin lähteä matkalle, jonka aikana löytäisin konkreettisempia tapoja auttaa tätä palloa ja sen moninaisia asukkeja edes hiukan. Hyväntekeväisyyttä on monenmoista ja sille on oma kansainvälinen päivänsäkin. Itse pohdin omia hyväntekeväisyystekojani juuri sinä päivänä.

Jos joku sattuu tämän pikkusivuston löytämään tuolta digitaalisuuden suurensuuresta heinäpaalista ja saamaan ehkä itsekin jotain vinkkejä omaan elämään, niin wau ja jee. Mutta tarkoitus ei ole saarnata tai paasata tai syyllistää, vaan löytää niitä itselle sopivimpia tosielämän tekoja.

Jaa halutettasi