Kuha on kuhaa

Kuha on kuhaa

Kestämätön kalanpyynti

Liikalastus eli ylikalastus eli ryöstökalastus on ongelma. Eli sehän tarkoittaa sitä, että pyydystetään niin suurella volyymillä, etteivät kalakannat pysty uusiutumaan samalla tahdilla. Eli jos pyydystetään vanhoja, eikä synny uusia, niin helpolla logiikalla se tarkoittaa sitä, että lajit alkavat kuolla sukupuuttoon tai ainakin uhkaavat kuolla. No taas joku kiukuttelisi, että mitä ny niille kalastuslaivoille ja niiden toiminnalle ny muka pystyy tekemään. No niille ei varsinaisesti pystykään, mutta ainakin sille, ettei osta tällä tavalla riistokalastuksella saatua eväkästä.

Mitä kalaa voi ostaa?

”WWF:n Kalaopas auttaa Sinua tekemään vastuullisia kalavalintoja. Opas ohjaa vastuulliseen kuluttamiseen liikennevaloin.”

No jopas on helppoa. Paitsi jos et erota punaista vihreästä. Siinä tapauksessa mä toimin mielelläni tulkkina. Sieltä sitten valitsemaan lautaselle oikeanlaista vonkaletta.

kuhat

Onko se kuha nyt sitten ok? No ei kaikki. Kuhaakin on jo valitettavasti onnistuttu pyytämään liikaa ja sen takia kannattaa harkiten ostaa kuhaa, jonka alkuperä on Saaristo- ja Selkämereltä tai Viron, Latvian ja Liettuan sisävesistä.

Että näin. Kuhan postasin. Eheheh.

Jaa halutettasi

3 thoughts on “Kuha on kuhaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.